torstai 19. toukokuuta 2022

Turkin Manifesti


 













Politiikan käänteet ovat kummallisia. Alle 10 tunnissa Suomi sai kokea, mitä tarkoittaa kansallisen turvallisuuspolitiikan lisensiointi ulos. USA ja Turkki käyvät nyt kauppaa aivan eri agendalla Nato-jäsenyydestämme Turkin esittämien ehtojen pohjalta. Kyseessä ovat asekaupat, Turkin Venäjäsuhteet ja ties mitä muutakin. Kurdi-kysymys taitaa olla tässä shakkiottelussa vain Turkin avaussiirto.

 Olemme nyt Ruotsin rinnalla taistelemassa "Turkkia ja Tattaria vastaan". Ottomaanien imperiumi ravistelee Pohjan poikien aikeita liittyä lännen puolustusliittoon, jossa Turkkia tuskin voi kutsua mallioppilaaksi. Jos itänaapurissa on nyt isoegoinen despootti vallassa, niin Ankarassa on vähintään yhtä häikäilemätön sulttaani. Turhaan ei kuningas Herodes ollut huolissaan Juudean turvallisuudesta Ottomaaniuhan edessä. 


R.T. Erdogan on arvaamaton hallitsija. On muistettava, että Turkki on idän ja lännen portinvartija. Sillä roolilla on korkea hintalappu Euroopalle, oli Suomi Nato-maa tai ei. Harmaa alue l. Nato-hakemuksen käsittelyprosessi onkin värikästä aikaa, ainakin diplomaateille ja myöhemmin historiankirjoittajille. Maltti on nyt valttia, eikä Ankaran ankariin ehtoihin tulisi suostua. Koko riita ratkaistaan pöydissä, joissa Suomella ja Ruotsilla ei ole edes vielä tuolia.

"Jos provosoidaan, ei tule provosoitua."

Mauno Henrik Koivisto




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti