keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Uutisoinnin sordiino


 

AKT:n ”mielenilmaisu” satamissa 28.12.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/b3a911e8-5940-4539-827a-bd77da23af31?ref=newsletter:f8f2&utm_source=Teta_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Uutiskirje

 

Mielleyhtymä: Konttilukkien sivuikkunat olivat auki, ja hyttiradioista kaikui satamaan Yle Radio 1:n ”Faunin Iltapäivä” nupit kaakossa!

Erehdyin. Kyseessä olikin yhden työsaarrossa (motissa) olevan yrityksen tuhoamishyökkäys, ts. vuorokauden mittainen korpilakko. Nyt vaan ammuttiin silmittömästi kaikkea liikkuvaa. Hinta yhteiskunnalle n. 350 milj.€.Tampereen sosiologian professori Harri Melin, Tampereen yliopisto, kommentoi (Yle Radio 1) aamulla 29.12.: ”Työmarkkinat ovat dramaattisesti muuttuneet.” Ovatko sittenkään? Sotatyön ohjekirja vuodelta 1939 on edelleen aktiivikäytössä.

Toinen, räväkämpi ajatus tuli Itä-Suomen yliopiston SAK-erikoistutkijalta, dosentti Tapio Bergholmilta: "AKT:n uusi johtaja, Ismo Kokko, on ollut vasta kolme viikkoa virassaan. Nyt on näytön paikka omilleen." Mielenkiintoinen kommentti, ottaen huomioon AKT:n värikkään taisteluhistorian ja uuden puheenjohtajan järjestöjyrä-taustan. Hän on ollut mm. Insinööriliiton neuvottelujohtajana.

 

Niin tai näin, lehdistön olisi aika käyttää jälleen oikeita nimikkeitä asioista, jotka ovat lukijoille tuttuja tämän sopimus- ja riitely-yhteiskunnan tavoista harrastaa kanssakäymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti