perjantai 10. joulukuuta 2021

Media-Joulupukki kävi jo!

 Media-Joulupukki kävi jo!

”Yle semiMusic Radio a.k.a. Yle Puhe is dead. Long live Yle Puhe podcast broadcasting!”

 https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008441028.html?utm_source=email&utm_medium=toimitus&utm_campaign=hs_uk_2019


Jo joutikin mennä nykyinen formaatti. Viihdekanavat, YleX ja kaupalliset kilpailijat, saavat ns. siirtyviä kuuntelijoita. Puheen aamu ja Puheen iltapäiväkerho löytyvät jo sieltä, eri nimikkeillä tosin. Lisäksi mm. Yle Puhe Akti tapetaan varmaankin hygeniasyistä, poliittisen korrektiuuden  nimissä tv:n Sannikka-ohjelman tapaan. Em. ajankohtaisille keskusteluformaateille löytyy vaihtoehtoisia kanavia. Sen ovat mm. toimittajat Ukkola ja Päivärinta osoittaneet.


Ihmettelen, mihin tarvitaan enää koko Yle Puhe -kanavaa? Kanava täytetään jo netissä julkaistujen podcastien jälkilähetyksillä. Yle Puhe on uusintojen äiti. Uutisia ei kanavalta kuulu. Podcastit ovat interweb-kuluttajille kohdennettua sisältöä (lat. huom.). 

Olisikohan Puheen pysymisen ”on the air” syynä pitkäaikaiset taajuuksien lisenssisopimukset FM-alueella ja/tai Digitan siirtoketjumonopolin palvelusopimukset, joista ei voi rimpuilla irti ilman kustannuksia. Aika kallis tapa toimittaa Ylen tapahtumaurheilulähetyksiä (jääkiekko, jalkapallo, pesäpallo, Jukolan Viesti, akankanto jne. ). Ylessä reviiriä puolustetaan pontevasti ja hallintoneuvosto siunaa tarpeettomia vuosikuluja. Niin tai näin, Suomessa on alkanut näennäisyleisradiotoiminnan aikakausi - lopun alku?

 

”Emmää Yle Puhetta kaippa. Juuso Pekkistä ja hänen haastatteluohjelmiaan mää kaippa.”
Ai niin, onhan tarjolla podcasteja!

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti