lauantai 23. huhtikuuta 2022

Euroopan uudelleenjako miekalla jatkuu


 

Venäjän keskisen sotilaspiirin apulaiskomentaja, kenraalimajuri Rustam Minnekajev, ilmoitti

22.4.2022 epävirallisesti tavoitteeksi sulkea Ukraina pois Mustaltamereltä. Toisin sanoen koko etelärannikko ja Transnistria liitetään ”vapautettujen tasavaltojen liittoon” l. Neo-Neuvostoliittoon. 

 




 

Moldovalla tuskin on mitään mahdollisuutta puolustautua. Ukrainan ja Molodova välinen raja on vedetty pohjoisessa viivottimella ja etelässä vapaalla kynällä, ilmeisesti jotenkin etnisiä rajoja mukaillen. Ts. mission impossible. Eurooppa ei nosta aseitaan Moldoviassakaan Venäjää vastaan, vaan Kreml saa tehdä mitä haluaa. Moldovian alle 15´000 miehen armeija on marginaalinen vastus. 

 

Putin voisi (jos haluaisi) antaa Moldovalle pääsyn Mustallemerelle jonkinlaisia Moldavian myönnytyksiä vastaan, joita Kreml kyllä keksii. Moldovan pakottaminen talousliittoon olisi yksi mahdollisuus. 

Moldavian ainoa oikea satama,  Girgiulestin jokisatama Tonavan rannalla (140km mereltä), ei ole toimiva vaan jäänne Neuvostoliiton hajoamisen huonosta perinnöstä. 

 


 

 






 

Euroopan rauhallisempi ajanjakso on peruuttamattomasti ohi.  Tämä nykyinen kehitys ei todellakaan ole mitään demokratian ja itsemäärämisoikeuden riemukulkua. Venäjän häikäilemätön ekspansio on kuin kopio 90 vuoden takaisesta "Lebensraum"-nimisestä erityisoperaatiosta. Missä onkaan nykyajan natsihallinto? Pelkään, että rajoja siirrellään miekalla vielä pitkään.  Itä-Euroopan "stan-valtiot" ovat myös Kremlin tähtäimessä. Se Euroopan rauhanaika taisi loppua jo Jugoslavian hajoamissotiin 1991-2000.

 

HS valaa öljyä laineille pessimistisellä artikkelilla Venäjän sotilaallisesta voimasta, mutta "Entäs kun tulee se yhdestoista. Kyllä siellä miehiä riittää", totesi Tuntemattoman Lahtinenkin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008769630.html

 

Toivon hartaasti, että olen ennustukseni kanssa väärässä.

 

 

 

 

 

 

 

 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti