maanantai 7. kesäkuuta 2021

 Ylen Tuulivoimapäivä 7.6.2021

 

Mielikuvamainonta jatkuu julkisen palvelun sisällöntuottajilla aivan kuten mainosrahoituksella toimivilla mediataloilla.

 

Yle Uutiset - Tuulivoimayhdistys, tj. Anni Mikkonen

”Joka puolelta Suomea löytyy kyllä tuuliolosuhteiltaan hyviä paikkoja. Mut sit voi se yhteensovittaminen jonkin muun asian kanssa olla haastavampaa muualla päin Suomea.” 

Mikähän se ”jokin muu asia” voisi olla? Ettei vain ruuhka-Suomen kuluttajien maiseman häiriintyminen maa- ja merivoimaloilla?!

Samalla Mikkonen toteaa, että tuulivoimalat voi sijoittaa minne tahansa Suomessa, koska voimaloiden korkeus on nykyisin yli puurajan. Korkeutta on nostettu ensin 200 metriin ja nyt 300 metriin. Yhden voimalan tilantarve on 4 ha, mutta onhan Suomessa tilaa. Eikös vaan?

 

Kerrankin suoraa puhetta. Kuluttajien enemmistö ei halua uusiutuvaa energiaa tuotettuna lähellä, kuten pitäisi jo ekologisten periaatteiden ja parhaan hyötysuhteen takia. Olemme valmiit rakentamaan mittavan korkeajännitesiirtoverkon pohjoisen tuulituotantoalueilta ”etelän töpseleihin”. Hintalappu on arviolta 500 milj.€ vaiheessa yksi. Tämän maksavat kuluttajat sähkönsiirtohinnoissa, eivät ulkomaisomisteiset tuulivoimaoperaattorit Lapin, Kainuun, Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueella. Siirtomaa-Suomi jatkaa vanhan vesivoiman viitoittamalla tiellä, kuten artikkelissakin alla todetaan. Luonto on pääomaa ja resurssi. Se ei voi olla itseisarvoisesti luontoa ja ihmisten elinympäristöä.

”Poissa silmistä, poissa mielestä.” - siinä vihreän energian city-motto!

 

https://yle.fi/uutiset/3-11966117




Pohjoismaista kestävyyttä, mastot Kiinasta ...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti