perjantai 15. syyskuuta 2023

Kulkutautien kanssa ei pidä hyssytellä

 



Suomi on saari Itämeren rannalla


Kun matkustin ensimmäisiä kertoja Australiaan ja Uuteen Seelantiin, naureskelin hiukan itsekseni lentokoneen matkustamoon levitettyyn hyönteismyrkkyyn ja lentokentän tulotarkastusten tarkkaan syyniin. Kaiken eloperäisen materiaalin maahantuonti oli sakon uhalla kielletty. Kieltoa valvottiin ja valvotaan edelleen tarkasti. (kts. tv-sarja ”Australian rajalla”).

En ole nauranut enää Down ´n Under -rajoilla  yli 30 vuoteen!


Afrikkalainen sikarutto on levinnyt jo liki koko Euroopan alueelle. Sen ei saa lamaannuttaa Suomea. Ottamalla heti käyttöön nykyistä tiukemmat rajoitukset rajoilla ja jatkamalla villisikakannan hallintaa metsästyksellä voimme olla onnistuneesti ”Euroopan Australia”. Järkeviä, helposti perusteltavia rajoituksia ymmärtävät kaikki. Nyt näyttää, että valtiovalta uskoo valistuksen voimaan, mutta se ei taida riittää.

https://www.ruokavirasto.fi/teemat/afrikkalainen-sikarutto-asf/


Avoin kysymys: Tulet Itämeren ylittävää siltaa Helsinkiin (Ruotsinlaivat). Kokisitko yksityisyyttäsi loukattavan jos täyttäisit maahantuloilmoituksen, jossa vakuutat ettet tuo kasvi- tai eläintuotteita maahan, ja tullivirkailija tarkastaisi pistokokein matkatavarasi?


Kulkutaudit ovat vakava asia, ja esim. sikaruttoa on todella vaikea hallita kun se maahan saapuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti