torstai 16. maaliskuuta 2023

Nytpä tahdon olla ma, mummon mökin purkaja




Brysselistä lennätetään” 

Uutisia kaikille P.J. Hannikaisen laulun n. 1,5 miljoonalle suomalaiselle ”Mökin laittajalle”

Koko Euroopan rakennuskannan energiatehokkuustalkoot 2023 E-luokkaan->2030, ja D-luokkaan ->2033. Uusien rakennusten tulee olla täysin päästöttömiä vuodesta 2028 ja julkisen sektorin rakennusten jo 2026.

”EU-Parlamentti vahvisti kantansa 14.3.2023 äänin 343 puolesta, 216 vastaan, 78 tyhjää. Parlamentin jäsenet aloittavat nyt neuvottelut neuvoston kanssa sopiakseen lainsäädäntöehdotuksen lopullisesta muodosta.” https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2023-0068_FI.pdf

Velvoittava esimerkki: Strasbourgiin suunnitellaan EU-parlamentaarikoille uutta hotellia myymällä EU:n omistama Salvador de Madariaga -toimistorakennus grynderille, joka remontoisi sen hotelliksi. Tämän MEP-päiväkodin tulee (oletus) noudattaa uusia rakennusmääräyksi.

Parlamentin kokoontuminen Brysselissä ja Strasbourgissa maksaa EU:lle n. 100 milj.€ vuodessa. Päästötöntä pendelöintiä junilla, busseilla ja sadoilla autoilla. Vihreää siirtymä jatkuu oli MEP-hotellia tai ei.

Suomesta lennätetään” 

Kiinteistöjen energiatehokkuuden kotimaiset keinot on jo keksitty ja uusi direktiivi on toteuttamista vaille valmis, vaikka sitä ei ole edes vielä lakina vahvistettukaan. Ennakointi on maan tapa Suomessa, joka aiheuttaa usein tarpeetonta kitkaa hallinnossa. Lisäksi kansalaisten huoli ja murhe -indeksi on korkealla riippumatta kulloisestakin hallituskoalitiosta.

Yle A-Studio 14.3.  Hypo-pankin Brotherus kehotti: "Maaseudun energiakorjauksiin soveltumattomat asuinkiinteistöt kannattaa purkaa".  Kaikki tulee siis muuttaa seuraavien vuosien aikana kaupunkeihin ja kuntakeskuksiin, MUTTA ei liian vanhoihin kiinteistöihin, koska uusien kriteerien mukaan ne saattavat olla purkukunnossa. Tarkastelu koskeen arviolta n. 1,5 miljoonaa suomalaista asuinkiinteistöä. Rakennusteollisuuden konsultit ja muut toimijat hehkuttavat jo sivuillaan, kuinka nämä remontti- ja purkutalkoot ovat suuri mahdollisuus - aivan varmasti ovat, heille!

Hallituksen kommentti juuri ennen siirtymistä vaaliteltoille kahvia ja ideologioita jakamaan:

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) sanoi toimittajille tiistaina EU:n talous- ja rahoitusasioiden neuvoston eli Ecofinin kokouksen yhteydessä pitävänsä päätöstä Suomen kannalta pettymyksenä. Suomen hallituksen ja eduskunnan kanta asiaan oli selkeä. Suomen näkökulmasta näin yksityiskohtainen sääntely ei ole kannattavaa”, hän sanoi.”


MEPit ylikansallisen edunvalvonnan airut

KESKUSTAN puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko on moittinutehdotuksen puolesta äänestäneitä siitä, että nämä äänestivät Suomen hallituksen kannan vastaisesti.

– Mepit eivät aja parlamentissa kotimaidensa hallitusten kantoja, vaan edustavat äänestäjiään ja omien poliittisten ryhmiensä tavoitteita. Ministeri Saarikko varmasti tietää tämän. Rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä on parlamentissa laaja sopu suurimpien poliittisten ryhmien kesken, Hautala toteaa.


Ja näin suomalaiset MEPit äänestivät

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009453500.html

SUOMALAISET europarlamentaarikot jakautuivat jossain määrin oikeisto–vasemmisto-jaon mukaisesti äänestyksessä.

Puolesta olivat demarimeppi Miapetra Kumpula-Natri, vihreiden Ville NiinistöHeidi Hautalaja Alviina Alametsä sekä vasemmiston Silvia Modig.

Vastaan puolestaan olivat Renew Europe -ryhmän keskustalaiset Mauri Pekkarinen ja Elsi Katainen sekä rkp:läinen Nils Torvalds, EPP:n kokoomusmepit Henna Virkkunen ja Sirpa Pietikäinen ja Identiteetti ja demokratia -ryhmän perussuomalainen Teuvo HakkarainenKokoomuksen Sirpa Pietikäinen kertoi, että äänestyksessä tapahtui näppäilyvirhe. Todellisuudessa Pietikäinen kannatti esitystä, ja hänen kantansa korjataan parlamentin järjestelmään.

Poissa äänestyksestä olivat demarimeppi Eero Heinäluoma sekä Identiteetti ja demokratia -ryhmän perussuomalainen Laura Huhtasaari.


Valta kuuluu kansalle ... no ei aivan

Koska EU:n liittovaltionomainen hallinto ei luota jäsenvaltioiden lainsäätäjien yhteistyökykyyn, tulemme saamaan kiihtyvällä tahdilla lisää ylikansallisia lakeja ja direktiivejä, jotka Suomi tietysti hyväksyy MEP:ien, hallituksen ja eduskunnan valtaoikeuksien yksituumaisella hyminällä.


Positivismia

Positiivinen puoli tässä EU-hölmölän maailmaa syleilevällä, yksisilmäisellä, energialakiuudistuksella on se, että Suomen hiukkaspäästöt pienenevät. Miljoonat takat, hellat ja leivinuunit murskataan tienpohjiin, jotta rekat pääsevät turvallisesti metsiin kuljettamaan tuulivoimaloiden mastoja, siipiä ja koneistoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti