maanantai 20. huhtikuuta 2020

Poliittisen vastuun ja lyhyen muistin perusopinnot, Osa I

Poliittisen vastuun ja lyhyen muistin perusopinnot, Osa I




Yle Aamu-TV 20.4.2020;
MEPit L. Huhtasaari ja J. Sarvamaa vaativat vastuuhenkilöitä esiin, miksi Suomi ei ole ollut mukana EU:n yhteishankinnoissa. Keskustelu oli täysin absurdi, koska poliittinen vastuu ja muisti perustuvat omien hyötynäkökohtien maksimointiin.

Faktaa:
Suurelta osin Suomen aloitteesta 2010 tehtiin EU-neuvostossa esitys yhteishankintaprosessin kehittämisestä osana varautumisesta kriisiaikoihin. 10.4.2014 Sopimus allekirjoitettiin. Suomessa asia joko unohtui, tai kuten meille on kerrottu, ”Suomi ei pitänyt sitä tarkoituksenmukaisena”.
Suomi allekirjoitti sopimuksen viimeisenä, kun oli pakko, 27.3.2020!

Uusi Suomi 18.4., ministeri Pekonen
-quote- 
”Hän kuvailee liittymisprosessia juridisesti monimutkaiseksi.
”Sen läpivieminen vaati tietyn ajan. Teemme kaiken tarvittavan suojavarusteiden riittävyyden takaamiseksi.”
Pekosen mukaan Suomi on esittänyt uutta EU:n yhteishankintaa, johon Suomen lisäksi ovat ilmoittautuneet mukaan muun muassa Norja ja Islanti.”
-unquote-

Eipä tuo EU-hankintaprosessi toimi eikä sitä noudateta, vaan jokainen jäsenvaltio on teroittanut kyynärpäänsä ja huseeraa toistensa yli ja ohi, mutta eihän tässä siitä olekaan kysymys. Syylliset kansantribunaalin eteen, eikös niin.
Jos pitää hakea syyllisiä tähän huolimattomuuteen, niin se taitaa olla tuolloin istunut Jyrki Kataisen hallitus (Katainen, Stubb, Räsänen, Urpilainen jne.) ja tietysti eduskunta. Lisää nimiä löytyy Valtioneuvoston ja Eduskunnan kotisivuilta. Kumpi aloittaa prosessin? PerusS vai KOK?
Mikä on rangaistus? Viikon loma Wuhanissa?

Hyvät rahasta-ajattelijat siellä Arkadialla, Brysselissä ja tietenkin Valtioneuvostossa. Hoitakaa pandemiaa Suomessa, tehkää selkeitä ohjeita (joita voi myös noudattaa) ja lainsäädäntötyötä. Jos ette voi/osaa valvoa hallintoalamaisten (esim. tapaus HVK) toimintaa, delegoikaa se sellaiselle taholle, joka siihen pystyy ja osaa. Te ministerit kun ette kuitenkaan ota vastuuta laiminlyönneistä ja laittomuuksista ja eroa. Anteeksipyynnötkin ovat ”AR-formaatin” mukaisesti ”Kaikkihan me teemme virheitä.”

Peskää likapyykkinne sitten myöhemmin, jos niin haluatte ja vielä muistatte. Kansalaisia ei oikeasti kiinnosta teidän vänkäily ja vääristely. Terveys, hengissäpysyminen ja elämän jatkuminen jossakin muodossa on tärkeämpää!

Katse koronapalloon, kyllä tästä selvitään!


”Mua ei nyt kiinnosta juuri mikään.”
- Matti Näsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti