lauantai 1. heinäkuuta 2023

Kesä ja kontestit - radioamatöörin elämää

 






Mitähän tekisi 8.-9.7., kun kesä on kauneimmillaan ja luonto juhlii valoa ja lämpöä Suomen lyhyessä suvessa? Olisiko HF-kilpailu human modeilla mitään? Kävisikö radiovierailu WRTC-kisassa? https://www.wrtc2022.it/ 


WRTC-kisa järjestetään kerran neljässä vuodessa. Jo vuodesta 1990 käyty kisa on epävirallinen radiokilpailujen olympialaiset. Kisa käydään IARU-HF -kisan yhteydessä. Siis ”contest in contest”, osin omin säännöin. Tänä vuonna on tarjolla 61 kahden operaattorin joukkuetta ympäri maailmaa, jotka kokoontuvat Italiaan, Guglielmo Marconin kotiseudulle, Bolognaan.

https://www.wrtc2022.it/en/competitors-24.asp


Bandille ilmestyy kisaan erikoiskutsuja, joiden muoto on vielä tuntematon. Tällä pyritään saamaan tasapuolinen ”lähtölaukaus” kisalle. Toki SSB-kusoissa eri kansallisuuksien ja kieliryhmien murtaen puhuttu englanti antaa nopeasti vinkkejä siitä, kuka on kukin bandilla.


CW ja SSB ovat lähetelajeina nopeasti marginalisoituneet etenkin OH-kansan parissa, mutta maailmalla ne ovat vielä voimissaan. Pohjoismaista ei ole yhtään joukkuetta WRTC-kisassa, Keski-Euroopasta sentään vahva edustus.


IARU-kisan säännöt löytyvät täältä, ja WRTC-kisa käyttää samoja perusperiaatteita tosin hiukan soveltaen (vain WRTC-kilpailijoille) https://www.wrtc2022.it/en/competition-rules-29.asp
Pistelasku, joka koskee vain kilpailujoukkueita:

CW-kuso Eurooppaan = 2p

CW-kuso Euroopan ulkopuolelle = 5p

SSB-kuso Eurooppaan = 3p

SSB-kuso Euroopan ulkopuolelle = 6p


Jos et ole ns. cw-nikkari ja tykkäät pitää mielummin fonekusoja, niin nyt sinunkin koolilla on paremmin kysyntää, kuin normaalikisassa.

Ja mikä parasta, sinun ei tarvitse pitää erillistä WRTC-lokia, vaan kaiken voi laittaa normaaliin IARU-HF -kilpailulokiin. Kaikki yleisimmät lokisoftat tukevat IARU-kisaa; win-test, N1MM+, jne.


Awardien metsästäjille on tarjolla räätälöity kattaus, olkaa hyvä.
https://www.wrtc2022.it/en/wrtc-2022-competition!-award-39.asp?iframe=1&nojs=&tab=&activator_call=&callsign=&awdwlbt=&score=&score_name=&demotest=&country=



Mitä muuta olisi tarjolla bandilla oman operointitaidon kehittämiseksi ja kusovauhdin kasvattamiseksi? Jokaiselle löytyy varmasti sopiva kisa ja mode vuoden jokaiselle kuukaudelle. https://www.contestcalendar.com/index.html



Pidä välillä breikki muista puuhista ja vietä hetki hamshackissasi meille kaikilla rakkaan harrastuksen l. kusoilun parissa. Leikkimielellä tai tosissaan, valinta on vapaa!


Hyvää kesä ja lokiin paljon kusoja!


73

de

Jouko OH1RX

WRTC johtokunnan jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti