lauantai 21. elokuuta 2021

SODAN DRAAMA


Yle 20.8.2021, klo 12:00-> suora lähtetys eduskunnasta.

Ministeri Haavisto ehdottaa suojelujoukkojen lähettämistä Kabulin lentokentälle turvaamaan suomalaisten

kotiuttamista lentoteitse perustuen ulkoasiainvaliokunnan mietintöön.

Kyseessä on vakava sotilasoperaatio: joukkojen lähettäminen yksipuolisella päätöksellä ilman sodanjulistusta sotatoimialueelle, lentokenttämottiin. Vihreitä miehiä siis. 


Eduskunnassa käytetään kannustavia, isäänmaallisia, puheenvuoroja: ”Nyt ja heti!”.


Kukaan ei kysy:

  • Onko joukko-osaston lukumäärä riittävä? Yksi taistelija tarvitsee 5-6 avustajaa takaportaaseen, joista kaksi pelkästään lataa ja kantaa akkuja!
  • Onko aseistus riittävä?
  • Onko sotilailla taistelukokemusta?
  • Onko Suomi valmistautunut mahdollisuuteen, että joukot voivat joutua pitkälliseen taisteluun Nato-joukkojen rinnalla (Tanska, Norja, Hollanti jne.)?
  • Mikä on plan B, jos suojelujoukkojen tehtävä muuttuu mahdottomaksi?
  • Millä taikakeinolla Suomeen evakuoitavat pääsevät kaupungilta Talebanin tiesulkujen läpi lentokentälle? Suomalaiset suojelujoukot eivät tehtävänannon mukaan saa poistua lentokentältä ja "sen välittömästä läheisyydestä".

Yksi senaattori sentään muisti kysyä, onko sotilaiden vakuutusturva kunnossa, ja toinen halusi varmistuksen sotilaiden ammattitaidosta. Kolmas murehti, miten ilman lupaa voidaan rahdata aseita ja ammuksia Afganistaniin. Armeija marssii vatsallaan, joten muonituksesta olitiin yksimielisesti huolissaan. Olé


Eduskunnan keskusteluteatteri pitää kansanvaltaisessa maassa käydä. Päätös on varmaan jo tehty eilen, ja joukot ovat matkalla vielä ennen auringonlaskua (joka vahvistui todeksi aamulla). Presidentti Paasikivi taitaa nauraa touhulle pilven reunalla menneitä muistellen. Päätös sotilasosaston lähettämisestä pelastamaan siviilejä on oikea. Armeijan, puolustusvaliokunnan & presidentin päättäväisyydestä voi valtioneuvosto, STM ja THL ottaa mallia korona-puuhastelussaan. Kriisejä ei ratkaista kielikukkasin ja retoriikalla.


Katson tv-lähtetystä, kun avoimesta ikkunasta kuuluu juuri alkaneen suojelujoukkojen karsintakokeen kammunnat. Rantojen miehet syytävät vismuttia taivaalle kohti vesilintuja. Paljon kuuluu 2-3  ns. ”paikkolaukausta”. Ei taida olla kelvollista soitilasmateriaalia Afganistanin rintamalle.



JK. Aamulla 21.8. klo 0800 Suomen aikaa uutisoitiin, että kaksi SA:n kuljetuskonetta ovat Tbilisissä, Georgiassa, ja jatkavat välilaskun jälkeen matkaa kohti rintamaa. Onnea matkaa, sitä tarvitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti