maanantai 9. maaliskuuta 2020

Turun Esimerkki


Turun Esimerkki



Tässä hyvä esimerkki pitkäjänteisestä kaupunkisuunnittelusta.
Turussa valmistaudutaan nopeiden junayhteyksien myötä lauttamatkustajamäärien kasvuun. Sujuva siirtyminen junasta satamaan on hyvä esimerkki valtion suurinvestointien paikallisen vaikuttavuuden lisäämisestä. 
Junat ja bussit tulevat Turun rakennettavaan matkakeskukseen, josta matkustajat siirtyvät satamaan, kenties parin tunnin kaupunkikierroksen jälkeen. Näin hyötyisi Turku läpikulkumatkustajista.


Matkustajajunaliikenteen lopettaminen satamaan vapauttaisi myös maata rakentamiselle ja eheyttäisi kaupunkikuvaa. 
Osa kaupunkilaisista vastustaa Turussakin hanketta, mutta sellaisia muutosvastaisia me ihmiset olemme.

 
Salossa on virkamiesjohto antanut lausunnon julkisuuteen 2019: ”Pakkopisteen, Salon rautatieaseman, kautta kulkeva rautatielinjaus ei vaadi Salossa alueen muuta kehittämistä.”  
Vetovoima - Pitovoima - Ohimenovoima. 

Mihin on unohtunut Salolta mm. Hanko-Forssa Kehityskäytävä? Sen ”pakkopiste” on Piihovilla, ei Salon keskustassa. Eikö Kt52:n vaikuttavuutta haluta hyödyntää. Onko sitä suunnittelussa edes otettu asiaa huomioon? 

Rautatielinjaus E18:n pohjoispuolelle + Raitiotie tai Superbussi (robottibussi Salon keskusta - Piihovin Liikennekeskus, käyttövoimana sähkö, biokaasu tai etanoli). Se on siinä! 
Tämä tietysti vaatii maavaraukset kaavoitukseen, joka juuri nyt on tekeillä.

 Ohitustien II-vaiheen kaavaluonnos on tulossa nähtäville ja kommentoitavaksi 16.3.2020. [kaupunkikehityslautakunta 25.2.2020]. Nämä Salon mittakaavassa megaluokan infrahankkeiden päätökset vaikuttavat yli satavuotta alueen elinvoimaisuuteen, turvallisuuteen ja viihtyisyyteen - tai niiden puuttumiseen. 



Haluatko Sinä, hyvä salolainen, kantaan kortesi kekoon kaupungin kehittämisessä, vai tyydytkö vain jurnuttamaan takanapäin, tai mikä pahinta jälkeenpäin? 
Muistakaamme, että on eri asia vastustaa asiaa vastustamisen vuoksi tai olla erimieltä jonkin hankkeen toteutusehdotuksesta. Kunnioittakaamme toistemme mielipiteitä ja keskustelkaamme rakentavasti. Kannattaa kuulostella toisiamme, ei vain ”luulostella”. Yhtä, ehdotonta ja absoluuttisen oikeaa ratkaisua ei asioihin ole olemassa.

 Sana on vapaa, vapaassa maassamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti