torstai 29. elokuuta 2024

Menetetty mahdollisuus


Yle Aamu-tv 29.8.

Studiossa keskusteli SDP:n, Vihreiden ja RKP:n johtohenkilöitä rasismista.

Toimittaja tenttasi ja grillasi nimenomaan oman puolueen rasisminvastaisia konkreettisia toimenpiteitä. Turhaan.


Konkretiaa á la suomalaiset poliittiset puolueet:

RKP: ”Hallituksen rasismin vastainen ohjelma on hyvä, ja siellä on paljon toimenpiteitä.”
SDP: ”Rasisminvastaisuus on SDP:ssä arkipäivää”
Vihr: ”Rasisminvastaisuus on paljon muutakin kuin hallituksen ohjelma, jonka takana eivät ole edes kaikki hallituspuolueet.”

 

KOK ja PS eivät kyenneet lähettämään edustajiaan aamupalaveriin. Kiva-kiva -päivät (kesäkokoukset) olivat tärkeämmät kuin oman puolueen agendan puolustaminen. Siinä meni heiltäkin $1000 tilaisuus konkretisoida oman puolueen rasisminvastaista toimintaa. Hukkaan meni mahdollisuus, ja toivon että puoluetoimistoissa annettaan suoraa palautetta ao. poliitikoille. Sitoumus2050 -kampanjan "ammattilaisten” l. konsulttien nimiä ei ole julkistettu eikä hintalappua kerrottu, ei ainakaan vielä.


Meille yksinkertaisille äänestäjille julistukset, tiedonannot tai ohjelmaselvitykset ovat aivan liian kaukana konkretiasta. Vastuu hämärtyy juhlapuheiden ja korulauseiden taakse. Kornia on, että puolueet ja ammattijärjestöt ovat kääntäneet hyvät aikeet politiikan lyömäaseiksi ja taktikoinnin välineiksi. Tulevien kuntavaalien agenda sai uuden asian, josta paikallispoliitikot (+ suuri osa Arkadian senaattoreista) saavat tilaisuuden suoltaa poliittista jargonia l. potaskaa.

 

Onneksi vapaassa maassa voi jokainen yksilö toimia syrjintää vastustaen tasa-arvon ja YK:n ihmisoikeuksien periaatteiden mukaisesti. Se on Suomen ja kansalaisten vahvuus ja jokapäiväinen selviytymisohje! Siihen ei tarvita ”ammattilaisten tekemiä hyviä ohjelmia”.

 

Yrittäkää  hakea itse ao. interwerb-linkkien takaa ”Me Puhumme Teoin” / ”Sitoumus2050” -kampanjan selkokieliset, käytännön toimenpiteet.

 

https://valtioneuvosto.fi/-/me-puhumme-teoin-kampanja-haastaa-toimijoita-kaytannon-tekoihin-rasismia-vastaan

 

https://sitoumus2050.fi/rasismin-vastainen-kattositoumus#/

 

https://sitoumus2050.fi/toimenpidesitoumukset#//details/891894

 

https://toimirasismiavastaan.fi

 

Tämän kolumnin kirjoittamiseen ei ole käytetty keinoälyn tarjoamia työkaluja. 

Ajatus- ja kirjoitusvirheet ovat kirjoittajan omia.